Aktualno
SLOVENSKA RAZSTAVA V BERLINU
SLOVENSKA RAZSTAVA V BERLINU

Ob 25. obletnici samostojnosti Slovenije bo med 16. in 23. junijem na Breitscheidplatzu, enemu najprestižnejših trgov v Berlinu, na ogled razstava fotografij »I Feel Slovenia. I Feel 25.«

Slikovna razstava ob 25. obletnici samostojne Slovenije v Berlinu

V četrtek, 16. junija je bila na najbolj obiskanem trgu nemškega glavnega mesta Berlina (Breitscheidplatz) slovesno odprta slikovna razstava slovenskih naravnih in drugih pokrajinskih znamenitosti. Na 38-tih skrbno izbranih fotografijah je pestro prikazana raznolikost naše domovine Slovenije. Po slovenski himni v izvedbi klarinetskega kvarteta slovenske vojske sta razstavo po krajših nagovorih pred številnim občinstvom, med katerim je bil tudi vojaški ataše iz veleposlaništva RS v Berlinu g. Zlatko Vehovar s soprogo, slovesno odprli veleposlanica RS v Berlinu ga. Marta Kos Marko in predsednica nemško-slovenske parlamentarne skupine v nemškem parlamentu ga. Marie-Luise Dött. To zanimivo slovensko promocijsko razstavo bodo lahko prebivalci Berlina in številni obiskovalci 14 dni občudovali in se navduševali za morebiten obisk Slovenije.

Predstavnica urada RS za komuniciranje ga. Petra Ložar pa je namen razstave in destinacije, v katerih je razstava letos že bila in v katere še namerava potovati, pred objektivom amaterske videokamere pestro približala tudi gledalcem slovenskih TV oddaj v Berlinu.

 

Vsebina priloženih posnetkov:

X1 – Razstavni panoji ob berlinskem simbolu (Gedächtniskirche)

X2 – Klarinetni kvartet slovenske vojske

X3 – Pozdravni nagovori

X4 – Slovesna otvoritev razstave

X5 – Predstavnica urada RS za komuniciranje ob predstavitvi razstave

X6 – Posnetek glasbenikov slovenske vojske z vojaškim atašejem in njegovo soprogo

 

Članek in fotografije je pripravil amaterski urednik slovenskih TV oddaj v Berlinu naš rojak g. Alojz Ozmec.  

 

Iskrena hvala, da delite z nami lepe trenutke o Sloveniji v tujini...

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Utrinki iz galerije fotografij