Aktualno
ČÜJE SE NAŠA PESEM
ČÜJE SE NAŠA PESEM

Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž v Melincih

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (Območna izpostava Murska Sobota) je v sodelovanju s KUD Melinci v soboto, 13. junija, pripravil Območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki je bilo v kulturnem domu v Melincih. Predstavilo se je devet skupin.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (OE Murska Sobota) je v sodelovanju s Kulturnim in umetniškim društvom Melinci pripravil glasbeni dogodek z namenom predstavitve in ohranjanja ljudskega glasbenega izročila. 

Na srečanju se je predstavilo devet skupin iz različnih koncev prekmurja. Kot prvi so nastopili Melinčki ciglari, ki delujejo pod okriljem KUD Melinci, nadaljevale so pevke folklorne skupine KTD Moščanci, Pevke jesensko listje iz Društva prijateljev mladine Dokležovje, skupina Vzemi si čas KUD Štefan Kühar Bratonci, ljudske pevke Večernice iz skupine za samopomoč, Ljudski pevci Lipa iz KD Lipa, Gorički lajkoši iz KD Ljudskih pevcev in godcev, Zgrablenci na kvadrat iz KUD-a Budinci, kot zadnje pa so nastopile Ljudske pevke iz Melinec. 

Uradni del dogodka se je končal s podelitvijo priznanj nastopajočim, ki sta jih podelila vodja KUD Melinci, Martin Majcen in Geza Kišfalvi, predstavnik JSKD Repuublike Slovenije (OE Murska Sbota). Po koncu uradnega dela dogodka je sledilo druženje ob domači jedači in pijači.

 

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Aktualno
Utrinki iz galerije fotografij