Aktualno
PLES IN PESEM
PLES IN PESEM

V soboto 25. junija popoldne bomo na odru ob Muri ponovno lahko videli in slišali nam že znane nastopajoče.

Kulturno popoldne bomo, kakor se spodobi, pričeli s pesmijo domačega moškega pevskega zbora.

Nadaljujemo z najmlajšimi in sicer se nam bo s plesom predstavila folklorna skupina vrtca CIGELČEK na Melincih. V letošnjem šolskem letu je otrokom bila folklora ponujena kot obogatitvena dejavnost v sklopu vrtca pod mentorstvom Tanje Zver in Janje Sečko. Otroci radi plešejo, seveda pa nestrpno čakajo, da se nam bodo predstavili.

Ponovno smo med nas povabili člane KUD Goričko iz Gornjih Petrovec, ki nam bodo tokrat zaplesali in poskrbeli za veselo razpoloženje.

Ljudske pevke Kulturnega društva Fran Saleški Finžgar Žižki že nekaj manj kot dve desetletji druži ljubezen do petja, hkrati pa se ponašajo z bogato tradicijo delovanja na področju zbiranja ljudskega blaga. Z veseljem opravljajo svoje delo, saj jih združuje v njihovih željah in načrtih.

Vse skozi so ljudske pevke ena izmed najbolj dejavnih sekcij kulturnega društva, saj sodelujejo na domačih prireditvah in hkrati gostujejo na prireditvah širom Slovenije.

V letu 2015 so zbrale ljudske pesmi in izdale Žižkusko pesmarico. Da pa ne bi vse ostalo samo pri besedilih pesmi, jim je s svojim znanjem pomagala sovaščanka Tjaša Cigut in zbrano ljudsko blago še notno zapisala. V njej je 49 pesmi, med njimi Svetla zvezda, Pesem od fčelice, Spejvlimo si pesmico, Mali mujcek, Kraj Dunaja, Düša premišlavala in druge.

Ljubezen do petja jih je gnala še naprej in jih privedla do uresničitve novega projekta. Pred dobrim mesecem so izdale zgoščenko z naslovom Naše pesmi, naši zakladi. Zgoščenka predstavlja občutke veselja in žalosti iz preteklosti, katere Vam skozi pesem želijo prikazati naše pevke ter je tako namenjena vsem ljubiteljem ljudske glasbe. Lahko bi rekli, da so s svojim zapisovanjem in zbiranjem pesmi doprinesle veliko doto k naboru prekmurskih ljudskih pesmi, saj skrbijo, da ljudske pesmi ne utonejo v pozabo.

 

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Utrinki iz galerije fotografij