Aktualno
Kipec Orfeja za Mlade Pomurce
Kipec Orfeja za Mlade Pomurce

Mladost se ne ponovi

Na Festivalu Ptuj 2017 so med drugimi zasedbami kipec Orfeja osvojili Mladi Pomurci, ki so prepričali tudi občinstvo na prireditvi.

Za pesem "Mladost se ne ponovi" so posneli tudi videospot.

Na sliki: Mladi Pomurci in Prleški kvintet [ Foto: Matej Trstenjak ]

Na sliki: Mladi Pomurci in Prleški kvintet [ Foto: Matej Trstenjak ]

Največ glasov publike je namreč prejela njihova skladba Mladost se ne ponovi, avtorjev Bojana Lugariča, Vere Šolinc in Davida Duha.

Nastopilo je deset ansamblov, ki so si vstopnico za nastop priborili na izboru, ki je bil maja na Ptuju, vsak pa je predstavil po dve skladbi. Komisija za besedila, ki so jo sestavljali Jože Šmigoc, Liljana Klemenčič in Franci Smrekar, je za najboljše izbrala besedilo skladbe Teče, teče čas avtorja Igorja Pirkoviča, skladbo je izvajal Prleški kvintet.

Strokovno komisijo, ki je ocenjevala glasbeno izvedbo, so sestavljali Urška Čop Šmajgert, Fredi Simonič, Tomaž Tozon in Simon Golobič. Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo je prejela pevka Prleškega kvinteta Zdenka Šafarič, Prleški kvintet je postal tudi dobitnik kipca Orfeja kot najboljši ansambel med kvintetovskimi zasedbami. Med drugimi zasedbami so kipec Orfeja osvojili Mladi Pomurci, ki so prepričali tudi občinstvo na prireditvi. Največ glasov publike je namreč prejela njihova skladba Mladost se ne ponovi, avtorjev Bojana Lugariča, Vere Šolinc in Davida Duha.

Na prireditvi so organizatorji posebno zahvalo izročili dolgoletnemu članu strokovne komisije in izjemnemu glasbenemu ustvarjalcu Tomažu Tozonu.

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

MLADI POMURCI - Mladost se ne ponovi (Official video)

Skladba MLADOST SE NE PONOVI je zmagovalna skladba 48. festivala Ptuj 2017.

Utrinki iz galerije fotografij