Aktualno
DOBRODELNI KONCERT
DOBRODELNI KONCERT

V nedeljo, 17. februarja 2019 ob 15.00 uri KUD Melinci prireja dobrodelni koncert Z LJUBEZNIJO ZA MARTINO v oštariji Kovač Melinci.

Nastopili bodo MLADI POMURCI, PRAŠNATI, AETERNUM, BETKA LEBAR, COLOR VOICE, MACHO IN MEJKE, SKOK, posebej ponosni pa smo, da bosta na prireditvi zaplesala tudi Martina in Roman.

Vabimo vas, da se nam na prireditvi pridružite in na ta način izkažete podporo plesalcema Martini Smodiš in Romanu Mačku.

 

Cena vstopnice je 5 evrov, za predšolske in šoloobvezne otroke je vstop prost. Vstopnice so že naprodaj in sicer v Oštariji Kovač Melinci, Bufet Melinci, Naš bar Melinci, Picolo bar Melinci, ZTK Beltinci. Kupite jih lahko tudi na dan koncerta uro pred začetkom prireditve. Za nakup nas lahko tudi kontaktirate na kontakt@melinci.si.

Celoten izkupiček od prodaje vstopnic je namenjen Martini.

 

Koncert podpirajo Občina Beltinci, KS Melinci, združenje SAZAS.

 

Še na kratko predstavitev Martine....

Sem Martina Smodiš, vaščanka Melinec. Zaradi cerebralne paralize - možganske poškodbe, ki je posledica prezgodnjega rojstva, - za vijuganje skozi življenje uporabljam invalidski voziček.

Trenutno sem absolventka študijskega programa Medjezikovno posredovanje na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Za prepotrebni odklop od študijskega življenja pa skrbi ples. Že tretje leto sem namreč aktivna članica Plesnega kluba Zebra, edinega kluba v Sloveniji, ki se pod okriljem Paraolimpijskega komiteja Slovenije ukvarja s športnim plesom na vozičkih.

Na plesnem parketu pa je zgodbe najlepše ustvarjati še z nekom. V sezoni 2017/18 se mi je na plesni poti pridružil Roman Maček, nekdanji aktivni športni plesalec. V prvi skupni sezoni sva uspela doseči kar nekaj zavidljivih rezultatov. Postala sva trikratna državna prvaka (v standardnih, latinskoameriških in kombinaciji desetih plesov). Kljub kratki skupni poti na svetovni lestvici v svoji kategoriji (Combi Class 2) že zasedava 5. (LA) in 10. mesto (ST). Sodelujeva tudi na plesnih prireditvah (podelitev nagrad PZS) in dobrodelnih dogodkih za promocijo športa invalidov v Sloveniji.

Dnevno trenirava in izboljšujeva svojo kondicijo ter tehniko, a se nama občutnejši plesni napredek izmika, saj pleševa z neprimernim športnim vozičkom, zato potrebujeva po meri izdelan plesni voziček, s kakršnim tekmujejo najini konkurenti. Poleg tega moja športna pot zahteva kondicijske priprave, treninge in terapije, kar je zame prevelik finančni zalogaj.

Zato vas prosim, da mi s finančno donacijo po svojih najboljših močeh pomagate pri nakupu najdražjih ‘plesnih čevljev’ v Sloveniji, ki bi me ponesli po parketu do zadanih ciljev.

 

IZ SRCA HVALA!

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Aktualno
Utrinki iz galerije fotografij