Aktualno
Smučarski skoki na Melincih ?
Smučarski skoki na Melincih ?

Ste vedeli, da imamo tudi na Melincih državnega prvaka ?

V daljnih osemdestih letih je naš sedanji krajan treniral in tekmoval s Francijem Petkom, Matjažem Zupanom in številnimi drugimi smučarskimi skakalci in tekači. Ga prepoznate na sliki ?

Planica je bila v tistih letih že svetovno prepoznan smučarsko-skakalni center. Žal pa smučarsko-skakalnega kluba v Planici takrat še ni bilo, zato se je bilo potrebno včlaniti v SSK Žirovnica in Jesenice, kjer je mlade nadobudneže treniral znani skakalec Ivo Zupan.

Nekoliko kasneje je prve korake k ustanovitvi skakalnega in kombinatornega kluba Rateče-Planica naredil Branko Dolhar in takrat so mladi smučarski kombinatorci ( skakalci in tekači ) lahko začeli trenirati tudi v domačem okolju.

Začelo se je na manjši, 30-metrski skakalnici v Planici, nato nadaljevalo na 60 m skakalnici v Ratečah ter seveda potem še na 90 in 120-metrski skakalnici v Planici. 

Velikanka je bila že takrat rezervirana za starejše in izkušenejše skakalce oz. letalce, vsekakor pa je Planica že takrat izžarevala nekaj posebnega - nekaj pristno slovenskega.

Dva članka iz takratnih časopisov:

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Utrinki iz galerije fotografij