Aktualno
PAMETNA SKUPNOST BELTINCI
PAMETNA SKUPNOST BELTINCI

Na evropski ravni je že več let aktualen trend oblikovanja pametnih mest in vasi. Na pot, da postane pametna skupnost, stopa tudi občina Beltinci

 

 

Proces bomo izkoristili za oblikovanje strategije naše občine. Naša strategija bo poosebljala potrebe naše skupnosti ter naš skupen odgovor na probleme in priložnosti, ki jih prinaša sodobna družba. Pametne skupnosti zasledujejo potrebe lokalnega okolja ter učinkovito upravljajo z viri in storitvami. 

Spoštovane občanke in občani! Za uspešen proces je ključna aktivna lokalna skupnost, kajti želimo si kolektivno oblikovanih rešitev za specifične probleme naše občine. Vabim vas, da soustvarjate naše pametno okolje na način, da predlagate rešitve za probleme, ki jih kot skupnost moramo nasloviti. Proces bo uspel le, če se bo z njim identificiralo čim več prebivalcev.

Kako lahko pomagate?

Pripravili smo sedem področij, ki predstavljajo temelj naše strategije pametne skupnosti. Naprošam vas, da svoje predloge umestite v omenjena vsebinska področja, v kolikor pa menite, da vaš predlog ne sodi v nobeno izmed naštetih, pa vam ponujamo še osmo področje (odprto za razne predloge). Za oddajo predlogov smo pripravili spletni obrazec. Dovolj je, da v svojem odzivu navedete zgolj problem, seveda pa bomo zelo veseli tudi predlogov, ki ponujajo konkretne rešitve za izpostavljene probleme.

Kot vaš župan sem oblikoval posvetovalno telo, ki ga sestavljajo strokovnjaki z raznih področij. Posvetovalno telo, ki bo procesu dajalo prepotrebno dinamiko, ni zaprtega tipa, zato vse tiste najbolj zainteresirane vabim, da se nam pridružite.

Smo na začetku procesa in v naslednjem obdobju bodo sledile še številne ključne aktivnosti. Za identificirane probleme bomo iskali najboljše rešitve, prav tako bomo prisluhnili mnenjem in predlogom podjetij, obrtnikov, kmetov, društev, izobraževalnih, socialnih in zdravstvenih organizacij, javnih zavodov ter vseh drugih deležnikov, ki so pomembni za razvoj naše občine.

Izdelali bomo strategijo z rešitvami, ki jih bomo lahko vsi razumeli in s katerimi se bomo vsi identificirali. Že v drugi polovici letošnjega leta bomo pristopili k oblikovanju in testiranju rešitev, pri čemer si želimo, da bo največ rešitev plod domačega znanja.

Evropa je odločno zakorakala v digitalno in zeleno desetletje. Okvir možnosti za napredek na nacionalni in lokalni ravni ima zgodovinske razsežnosti. Priložnost nadaljnjega razvoja mora izkoristiti tudi občina Beltinci. Prijazno vas naprošam za pomoč in sodelovanje!

Pametna skupnost Beltinci: Izpolnite vprašalnik in prispevajte svoje mnenje.

Vprašalnik bo aktiven do 31.5.2021.

 
Vaš župan,

Marko Virag

 

Objavo lahko odprete tudi na spletni strani občine beltinci 

https://www.beltinci.si

 E-novice

Želite prejemati E-novice in obvestila KS Melinci ?

Utrinki iz galerije fotografij